About

AfroLatin Passion en de Passie voor Kizomba

In dit verhaal kun je lezen hoe mijn dans passie is uitgegroeid tot AfroLatin Passion. Mijn naam is Mary en ben geboren in Maastricht. Momenteel woon ik in Groningen daar verzorg ik de lessen bij AfroLatin Passion. Hoe is het allemaal ontstaan? Vanaf mijn jongste kinderjaren was ik al verzot op alles wat te maken had met dansen en muziek. In mijn jonge kinderjaren maakte ik choreografieën op songs van Frizze Sizzle, Madonna en Vanilla Ice, en trad graag op als er een feest was op school. Ik heb vanaf mijn tienerjaren veel verschillende dans stijlen geprobeerd, waaronder Discodancing, Hip-hop, Stijldansen, Country-Line, West-Coast Swing en Streetdance. Ik heb altijd genoten van alle dansen maar pas later ontdekte ik pas wat ik écht leuk vond.

In 2006 ontdekte ik uiteindelijk de Latin scène tijdens een rondreis door Mexico, en toen wist ik het! Toen ik ermee begon was het alsof ik nooit anders gedaan had en danste iedere dag Salsa en danste binnen het half jaar mijn eerste demo. Daarna volgden demotrainingen, optredens en later uiteindelijk lesgeven, training geven, choreografieën maken, Zumba les geven en muziek draaien. Vanaf 2008 heb ik Salsa les gegeven en veel opgetreden in Salsa en verschillende latin dansen. Begin 2008 danste ik voor het eerst Kizomba. Ik vond het zo ontzettend mooi, dat wilde ik graag goed leren en danste tussen de salsa platen door heel graag Kizomba. Na een aantal jaren oefenen en naslagwerk gedaan te hebben, besloot ik in september 2013 te stoppen met het lesgeven in Salsa/Latin en ben ik begonnen met het geven van Kizomba lessen onder de naam AfroLatin Passion. Ik ben begonnen met lesgeven in het Platformtheater in Groningen en inmiddels verzorg ik 4 dagen in de week Kizomba lessen binnen de dansschool AfroLatin Passion.

Regelmatig bezoek ik Kizomba Feesten, Festivals en Congressen in zowel binnen als buitenland. Om zo veel mogelijk kennis te verkrijgen over de dans zelf, de cultuur en traditie van deze prachtige dans heb ik inmiddels 3 instructeurs opleidingen in zowel Kizomba als Semba met succes en certificaat afgerond bij de Angolese bron. Kizomba is momenteel erg in ontwikkeling over heel de wereld, de snelst groeiende dans van dit moment. Omdat Kizomba zo populair is ontstaan er in de verschillende delen van de wereld verschillende dans stijlen. Het is mooi om te zien dat de dans in ontwikkeling is en het is mooi om als Kizomba docente naast het doceren van de Traditionele Kizomba en Semba meerdere stijlen te combineren. Van daaruit heb ik een eigen stijl weten te creëren. Uit respect voor de cultuur en de dans vind ik het belangrijk om de kennis die ik heb opgedaan in de loop der jaren, de origine, traditie van de dans en de muziek die daar bij hoort in alle puurheid over te dragen. So I’ll keep spreading the Kizomba virus every day 🙂 Nieuwsgierig? Kom dan snel eens langs!!