About

AfroLatin Passion en de Passie voor Kizomba

Mijn naam is Mary en ben geboren in Maastricht. In onderstaand verhaal kun je lezen hoe mijn dans passie is uitgegroeid tot AfroLatin Passion. Momenteel woon ik in Groningen en verzorg ik de lessen bij AfroLatin Passion. Hoe is het allemaal ontstaan? Vanaf mijn jongste kinderjaren was ik al verzot op alles wat te maken had met dansen en muziek. In mijn jonge kinderjaren maakte ik choreografieën op songs van Frizze Sizzle, Madonna en Vanilla Ice, en trad graag op als er een feest was op school. Ik heb vanaf mijn tienerjaren veel verschillende dans stijlen geprobeerd, waaronder Hip-hop, Stijldansen, Country-Line en Streetdance. Ik heb altijd genoten van alle dansen maar pas later ontdekte ik een dans die mijn hart veroverde.

In 2006 ontdekte ik de Salsa tijdens een rondreis door Mexico, en toen wist ik het! Ik zag daar een koppel dansen wat zo 1 was met elkaar in de dans, ik was meteen verkocht. Toen ik ermee begon was het alsof ik nooit anders gedaan had en danste iedere dag Salsa thuis en in de lessen. Ik danste binnen het half jaar mijn eerste demo. Daarna volgden veel demo optredens en shows waaronder 2x een WK. Later ging ik uiteindelijk ook assisteren en zelf lesgeven, demo training geven, choreografieën maken, Zumba les geven en als DJ muziek draaien. Vanaf 2008 heb ik Salsa lessen geassisteerd en les  gegeven en veel opgetreden in Salsa in combinatie met verschillende latin dansen. Toen ontdekte ik Kizomba en begin 2008 danste ik voor het eerst Kizomba. Ik vond het zo ontzettend mooi, dat wilde ik graag goed leren en raakte weer gepassioneerd. Ik danste tussen de salsa platen door heel graag Kizomba. Na een aantal jaren oefenen en naslagwerk gedaan te hebben, besloot ik in september 2013 te stoppen met het lesgeven in Salsa/Latin en ben ik begonnen met het geven van Kizomba lessen onder de naam AfroLatin Passion. Ik ben begonnen met lesgeven in het Platformtheater in Groningen en inmiddels verzorg ik 4 dagen in de week Kizomba lessen binnen de dansschool AfroLatin Passion.

Regelmatig bezoek ik Kizomba Feesten, Festivals en Congressen in zowel binnen als buitenland. Om zo veel mogelijk kennis te verkrijgen over de dans zelf, de cultuur en traditie van deze prachtige dans heb ik inmiddels 3 instructeurs opleidingen in zowel Kizomba als Semba met succes en certificaat afgerond bij de Angolese bron in Portugal. Kizomba is momenteel erg in ontwikkeling over heel de wereld, de snelst groeiende dans van dit moment. Omdat Kizomba zo populair is ontstaan er in de verschillende delen van de wereld verschillende dans stijlen. Het is mooi om te zien dat de dans in ontwikkeling is en het is mooi om als Kizomba docente naast het doceren van de Traditionele Kizomba en Semba meerdere stijlen te combineren. Van daaruit heb ik een eigen stijl weten te creëren. Uit respect voor de cultuur en de dans vind ik het belangrijk om de kennis die ik heb opgedaan in de loop der jaren, de origine, traditie van de dans en de muziek die daar bij hoort in alle puurheid over te dragen.

So I’ll keep spreading the Kizomba virus every day 🙂 Nieuwsgierig? Kom dan snel eens langs!!