Dansen

Kizomba


Deze elegante en passionele Angolese dans is ontstaan vanuit Semba en bevat veel invloeden van Tango, en is ontstaan in de jaren 80. De muziek waarop Kizomba gedanst wordt is een mix tussen Semba en Zouk en zorgt er dan ook voor dat je samen al snel in een heerlijke “flow” terecht komt. Tarraxinha is een neefje van Kizomba die veel meer op 1 plek gedanst wordt, waarbij veel heupbeweging gebruikt wordt.

Kizomba Fusion en Urban Kiz zijn ontstaan in de zero’s en hebben veel meer invloeden van o.a. hip hop en overige moderne dansen. De muziek is vaker meer elektronisch waarbij veel wordt geremixt met moderne muziek.  


Semba

Semba is de moeder van Kizomba en wordt voornamelijk in een hoger tempo gedanst, en wordt ook wel eens de Afrikaanse Merengue genoemd. Semba vraagt om een goed leiden- en volgen spel tussen beide danspartners en biedt danstechnisch voldoende uitdaging aan de fanatieke danser. 

 

Urban Kiz

Urban Kiz (ook bekend als Kizomba 2.0 of de Franse Stijl) is een koppel-dans afgeleid van Kizomba. De dans kenmerkt zich vooral door het open frame en de meer staccato manier van dansen. Urban Kiz werd tussen 2012 en 2014 in Frankrijk gecreëerd, leaders hierin waren Enah, Moun en Curtis. Rond 2012 ging de dans nog steeds door voor Kizomba onder verschillende namen, zoals Kizomba 2.0, Franse stijl, de nieuwe stijl, dit omdat er geen consensus werd bereikt over een definitieve naam. De dansstijl evolueerde onder invloed van Ghettozouk muziek en remixes met R & B, Rap, Dance en Hip Hop. De nieuw gecreëerde dans werd nog steeds verkocht als Kizomba echter waren de elementen die Kizomba kenmerken niet terug te vinden in deze ‘moderne’ Kizomba variant. Na veel discussies en ruzies in 2015 werd de nieuwe naam Urban Kiz gemaakt en openbaar aangekondigd.AfroDance

Afro Dance is samen met Kizomba één van de meest populaire opkomende dansstijlen van nu. Het is een energieke en krachtige dansstijl die is ontstaan in Afrika. De dansstijl is afgeleid van de Kuduro, een dansstijl uit Angola. Naast elementen uit de Kuduro heeft Afro House een wat zachtere, vrolijke kant. Deze invloeden komen vanuit overige Afrikaanse dansstijlen die ontdekt werden door Angolese jongeren die gingen rondreizen. Zij gaven de gemixte dansstijl de vorm die we nu kennen als Afro Dance. De muziek is een mix van House muziek en Afrikaanse drums en teksten. Afro Dance is een energieke en krachtige dansstijl waar je veel plezier aan beleeft!