De Dansen

Kizomba

Deze sensuele en passionele Angolese dans is ontstaan vanuit Semba en bevat veel invloeden van Tango, en is ontstaan in de jaren 80. De muziek waarop Kizomba gedanst wordt is een mix tussen Semba en Zouk en zorgt er dan ook voor dat je samen al snel in een heerlijke “flow” terecht komt. Tarraxinha is een neefje van Kizomba die veel meer op 1 plek gedanst wordt, waarbij veel heupbeweging gebruikt wordt.

Kizomba Fusion en Urban Kiz zijn ontstaan in de zero’s en hebben veel meer invloeden van oa hip hop en overige moderne dansen. De muziek is vaker meer elektronisch waarbij veel wordt ge-remixed met moderne muziek.  


Semba

Semba is de moeder van Kizomba en wordt voornamelijk in een hoger tempo gedanst, en wordt ook wel eens de Afrikaanse Merengue genoemd. Semba vraagt om een goed leiden- en volgen spel tussen beide danspartners en biedt danstechnisch voldoende uitdaging aan de fanatieke danser. 

AfroHouse

Afro House is samen met Kizomba één van de meest populaire opkomende dansstijlen van nu. Het is een energieke en krachtige dansstijl die is ontstaan in Afrika. De dansstijl is afgeleid van de Kuduro, een dansstijl uit Angola. Naast elementen uit de Kuduro heeft Afro House een wat zachtere, vrolijke kant. Deze invloeden komen vanuit overige Afrikaanse dansstijlen die ontdekt werden door Angolese jongeren die gingen rondreizen. Zij gaven de gemixte dansstijl de vorm die we nu kennen als Afro House. De muziek is een mix van House muziek en Afrikaanse drums en teksten. Afro House is een energieke en krachtige dansstijl waar je veel plezier aan beleeft!